El dissabte 13 de maig de 2017, a les 12 del migdia, presentem a la sala d’actes del Casal Pere Quart (Rambla, 69) Rosa de cendra, la darrera novel·la de Pilar Rahola. La presentació anirà a càrrec de Montserrat Mateu, presidenta d’Òmnium Sabadell, i comptarà amb la participació de l’autora. Aquesta obra, que va guanyar el 37è Premi Ramon Llull, està ambientada en la Barcelona de la Setmana Tràgica i reprèn la història de la família protagonista del seu darrer llibre, Mariona, a principis del segle XX.
Aquest acte està organitzat per: La Llar del Llibre i Òmnium Sabadell
L’obra – L’Albert Corner i Espiga fa temps que va deixar enrere la guerra de Cuba. L’àvia Mariona li havia demanat que tornés viu i va complir la promesa. Però ja mai més no seria aquell soldat de lleva rebregat per la pobresa i la dissort, sinó un home nou, un supervivent. I amb l’instint de la supervivència va aconseguir acumular una fortuna, relacionar-se amb l’alta burgesia catalana i formar una família altiva i benestant. Són moments efervescents i les guspires comencen a saltar. La Lliga Regionalista guanya les eleccions del 1901 sota el lideratge de Cambó i Prat de la Riba. Els monàrquics i els lerrouxistes s’organitzen i l’estat activa la reacció. Catalunya viu moments de pors i d’incerteses, però també de grans il·lusions i esperances. I la família de l’Albert viu les violentes contradiccions d’una època convulsa que desemboca en la Setmana Tràgica del 1909.
L’autora – Pilar Rahola (Barcelona, 1958) és analista política a La Vanguardia, a 8 al dia amb Josep Cuní i a El món a RAC1. A més dels seus llibres d’assaig, el seu debut com a novel·lista va ser amb El carrer de l’embut (2013) i es va veure coronat per l’èxit de Mariona (2014), un dels llibres més venuts dels últims anys. Ha estat guardonada amb el Premio a la Mejor Articulista de Prensa, atorgat per l’Asociación Profesional Española de Informadores de Prensa, Radio y Televisión l’any 2007. També el 2010, amb el Premi Atlàntida, atorgat pels editors catalans, i el 2011 a Ginebra, amb el Morris Abram Human Rights Award, concedit per l’organització UN Watch, per la seva defensa de la dona a l’Islam i la seva lluita global pels drets humans.