Sant Quirze del Vallès, 3 de juny de 2024
La iniciativa del Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze per recuperar la tradició de les catifes de Corpus a Sant Quirze del Vallès va tenir un gran èxit de participació i públic aquest cap de setmana passat.
Des de primera hora del matí de diumenge , un grup de voluntaris van començar a elaborar les catifes a la plaça de la Vila i a la plaça Anselm Clave, amb diversos materials reciclats i serradures i flocs de fusta. Els dissenys, que havien estat elaborats amb anterioritat, eren molt diversos i colorits. Se’n van escollir 2 un d’en Marcos (Un divertit Mussol) i l’altre de l’Iria (l’Arc de Sant Martí) i dues catifes més que no estaven previstes per la seva elaboració van comptar amb la col·laboració de monitors de l’esplai. La Flama, i diversos veïns.
A partir de les 12 del migdia, les catifes ja estaven finalitzades i van començar a atreure l’atenció dels vianants. Moltes persones van apropar-se per admirar els treballs i felicitar els voluntaris per la seva iniciativa.
A més les catifes de diumenge , el dia anterior també hi va haver una important participació d’infants de l’esplai a la Plaça Anselm Clave, que amb guixos de colors van fer les seves particulars catifes, allà mateix es va explicar el significat i el perquè es feien les catifes de Corpus.
La recuperació de les catifes de Corpus ha estat possible gràcies al treball en equip de moltes persones. El GiHSQ ha estat l’entitat impulsora del projecte, però ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Sant Quirze i la col·laboració de l’Esplai La Flama. Molts comerços han ajudat amb materials i productes. El Garden Mas Duran, les floristeries Coronado i Flors amb idea, les botigues Bon Àrea i Cal Fruiter, Art Bó, la Ferreteria Sant Quirze i moltes persones voluntàries anònimes.
L’èxit d’aquesta primera edició ha animat al GiHSQ a continuar amb la iniciativa l’any vinent.
La recuperació de les catifes de Corpus és una bona notícia per a Sant Quirze del Vallès. Aquesta tradició, que havia estat perduda durant molts anys, torna a formar part del patrimoni cultural del poble gràcies a aquesta gran participació popular que contribueix a enriquir la seva oferta cultural i festiva.