Avisos importants

El Festival elPetit celebra una nova edició amb 16 dies de programació ininterrompuda i més de 80 funcions en 26 espais del territori

  • La 18a edició del Festival acollirà 14 espectacles, 10 tallers i una vuitantena de funcions en 26 espais repartits pel territori
  • El Festival aplega un ventall de propostes nacionals i internacionals amb companyies d’Holanda, Finlàndia, Dinamarca, França, Bèlgica, Espanya i Catalunya
  • El VII Encontre Internacional d’Arts per a la (Primera) Infància reunirà a més de 100 professionals durant quatre jornades amb una programació de conferències, debats, funcions i tallers
  • Experiències immersives, qualitat artística, aforaments reduïts i llenguatges contemporanis són alguns dels elements principals que defineixen l’edició d’enguany
  • Per tercer any consecutiu, el Festival oferirà una selecció de propostes artístiques en línia amb elPetit als Núvols

Sabadell, 18 d’octubre de 2022 · Del 12 al 27 de novembre se celebrarà la 18a edició del Festival elPetit, el Festival Internacional d’Arts per a la Primera Infància. Després d’una edició passada excepcional, elPetit arriba aquest any a 26 espais d’11 ciutats del territori, un Festival transversal accessible que ha programat més de vint propostes artístiques per a infants de 0 a 5 anys i les seves famílies.

Sota l’eslògan ‘L’Art ens alimenta i ens fa créixer’ el Festival es reivindica com un espai generador d’encontres artístics de qualitat, contemporanis, que aposten per nous llenguatges i el talent emergent, una proposta cultural única que aplega un gran ventall de propostes nacionals i internacionals.

El Festival també esdevindrà un punt de trobada professional obert a artistes i professionals del sector de la cultura i l’educació amb el VII Encontre Internacional d’Arts per a la (Primera) Infància, del 17 al 20 de novembre.

elPetit en xifres

Durant 16 dies es podran veure un total de 51 funcions familiars 31 funcions escolars de companyies de 7 països diferents. Les famílies i els infants podran veure un total de 14 espectacles3 propostes virtuals i participar a 6 tallers. El Festival elPetit es repartirà entre 26 espais d’11 ciutats diferents (Sabadell, Igualada, Barcelona, Lleida, Olot, Benicàssim, Sant Cugat, Viladecans, Sant Quirze del Vallès, Granollers i Sant Esteve Sesrovires). Aquest any s’hi sumen 4 espais nous (el Cinema Edison, com a nova subseu del Teatre Auditori de Granollers; l’Espai Criança i Salut, on es faran tallers vinculats a la programació de laSala de Sabadell; l’Autèntica Teatre i la reincorporació del Teatre Municipal de Benicàssim).

Les entrades per al públic general ja s’han posat a la venda a les pàgines web de cada espai, s’hi pot accedir a través del web www.elpetit.cat. Totes les activitats requereixen la reserva d’entrada, sigui per les propostes gratuïtes o de pagament.

La programació

Experiències immersives, qualitat artística, aforaments reduïts i llenguatges contemporanis són alguns dels elements principals que defineixen la programació d’aquest any. Les propostes exploren la curiositat, creativitat i esperit crític dels més petits a través del moviment, les formes, els colors, el joc, la relació amb l’entorn i la naturalesa.

La programació d’espectacles nacionals compta amb espectacles com Soul & Funk de Pels Més Menuts, un concert per a nadons que farà un repàs per la història i el bategar de la música negra; Univers una coproducció d’Engruna Teatre elPetit, que proposa una experiència sensorial plena de poesia visual, música en directe i moviment; Sotabosc l’última producció d’Inspira Teatre que s’estrena en el marc del Festival, una proposta de teatre, música i moviment per connectar amb el món natural; Bajau de Ponten Pie, una fantasia visual amb l’aigua com a element central de l’espectacle i elPetit als Jardinets, tres propostes artístiques que ompliran els Jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell: La crisi de la imaginació, circ contemporani de la mà de RauxaSi fóssim flors, un jardí d’instal·lacions de Marga Socies Thomas Roper, i GiraVolta Titelles de la companyia Galiot Teatre.

Pel que fa a la programació d’espectacles internacionals, són 8 les companyies de fora de Catalunya que porten propostes artístiques al Festival: Hvar er det? (Què és això?) d’Aaben Dans (Dinamarca), un espectacle de dansa que parla de la curiositat dels infants quan descobreixen el món; KLeuR+ (CoLoR+) de Dadodans (Holanda), una ballarina que a través del moviment crea un quadre ple de colors; Up! de Lagunarte (França), un solo de veu i objectes que és una metàfora de la construcció personal; Semilla de Tea Tree (Bèlgica), un espectacle de dansa i circ que mostra de què és capaç una llavor amb només una mica d’aigua, sol i paciència; Piste, piste, piste (Punt, punt, punt) de Portmanteau (Finlàndia), un viatge pel món de les formes i la creativitat creat a través del moviment i d’uns retroprojectors antics; Mimesis de Zig Zag Dansa (Astúries); que parla de la imitació com a via de relació amb el món que ens envolta; Playscape (Paisatges de joc) de Den Draad (Bèlgica), una instal·lació de gran format feta amb boles i ganxet de colors perquè els infants hi puguin jugar i saltar a sobre i Ciudades. Paisajes en construcción de Milímetro (Madrid), la història d’una ciutat imaginària explicada a través del cos, la poètica, la música i la instal·lació.

elPetit als Núvols

En el terreny digital, són tres els espectacles que es podran veure aquest any a la plataforma de elPetit als NúvolsSöns. Concert per a nadons de Pels més menuts, un recorregut musical pels clàssics com Debussy, Bach, Satie…, i algunes peces actuals; BebeLume, una proposta audiovisual amb creacions d’autor que contempla el poder poètic amb què neix tot ésser humà i Sensacional d’Imaginart, un espai de sensacions audiovisuals on els infants, a través del joc, es poden deixar emportar a un món de sons i colors.

Tallers familiars

Els tallers familiars que s’han programat per a aquesta edició són sis: Curiosity and Play (Curiositat i joc) d’Aaben Dans (Dinamarca), un taller amb el qual a través de les arts es convida a renovar i desafiar els canals d’expressió; Som natura d’Inspira Teatre, amb el qual es fomentarà l’escolta de la natura a través del so, el joc, la música i el moviment; De la terra al cel de Tea Tree (Bèlgica), una invitació a ballar, créixer i a arribar més alt aprenent acrobàcies; Taller CoLoR+ de Dadodans (Holanda), amb el qual s’experimentarà com crear una pintura (imaginària) mitjançant diferents moviments amb diferents parts del cos; L’art dels 5 sentits del Projecte Nius, un taller amb la música en viu, el moviment lliure, el joc i l’experimentació com a ingredients principals i Bressol prenatal a través de l’Hula d’Anne-Laure Rouxel el primer taller adreçat exclusivament a embarassades amb el que es convida a conèixer millor el cos a través de l’Hula prenatal.

Mestres que es mouen

Pel que fa a la formació, aquest any el programa ‘Mestres que es mouen’ creix i arriba per primera vegada a Barcelona i Granollers amb artistes d’àmbit nacional i internacional. Aquesta proposta de formació està dirigida per a mestres d’Escola bressol i Educació infantil. Els tallers d’enguany són: Exploring the new de Gaia Gonneli – Dadodans (Holanda), un taller de moviment per explorar noves formes expressives, creatives i comunicatives; Connexso: musicalitat, cos i veu en la relació adult-infant d’Helena Cabo – laSala, taller d’experiències vivencials on la veu, el moviment, la música, els sentits i les emocions són la via d’experimentació i Curiosity in motion (Curiositat en moviment) de Thomas Eisenhardt – Aaben Dans (Dinamarca), un taller per descobrir, a través del cos i el moviment, que la curiositat és el motor que ens mou.

VII Encontre Professional

L’Encontre Professional és un espai per a la recerca, la formació, el diàleg i el networking en el marc del Festival elPetit. Dos dies complets de jornades professionals obertes a artistes i professionals del sector de la cultura i l’educació que inclou visionat d’espectacles, conferències de perfils de referència en el sector, debats i tallers. Una mirada àmplia per abordar la situació actual i el futur de les Arts en la (primera infància). Enguany s’espera que hi participin més de 100 professionals del sector d’unes 20 nacionalitats diferents.

Centres penitenciaris

El Centre Penitenciari de Dones de Barcelona – Wad Ras i el Centre Penitenciari Brians 2 es consoliden com a seus del Festival, aquest any, amb programació estable d’espectacles i tallers.

A més a més, el Projecte Nius, de la mà de laSala360 i el Grup de Gestió i Responsabilitat Parental del Centre Penitenciari Brians 2, han cocreat el projecte SPOON, unes instal·lacions de joc on les culleres són les protagonistes. Aquests espais sonors s’instal·laran als vestíbuls d’algunes seus del Festival perquè les famílies puguin, a través del joc, explorar formes, sons i textures amb aquestes culleres que es transformaran en instruments, barrets, minimons i laberints. Acabat el Festival, aquestes instal·lacions viatjaran als centres penitenciaris perquè les famílies dels pares i mares interns en puguin gaudir.

FamíliaFest

El Festival elPetit també ha participat en la creació del FamíliaFest, un projecte de col·laboració entre quatre festivals especialitzats en cultura i arts per a públic familiar (El Meu Primer Festival de Cinema, elPetit, FLIC Festival i La Setmana de l’Àlbum) que durant aquest novembre (del 4 al 27) presenten una extensa programació que situa a Catalunya en la primera línia dels festivals internacionals per a aquesta audiència. (www.familiafest.cat)

Festival elPetit

elPetit és el Festival Internacional d’Arts per a la Primera Infància que programa els millors espectacles contemporanis nacionals i internacionals que van dirigits a infants d’entre 0 i 5 anys.

El festival va néixer l’any 2005 a laSala de Sabadell amb l’objectiu de crear el primer festival internacional del país dedicat exclusivament a les arts per a la primera infància i mostrar creacions artístiques de qualitat. A poc a poc s’hi han anat sumant espais escènics de diferents ciutats del territori fins a arribar a comptar amb 26 ubicacions repartides per 11 ciutats.

Aquest any el festival es celebrarà del 12 al 27 de novembre.

Si continues navegant per aquest lloc web, estaràs consentint l'us de cookies. Siusplau revisa la nostra politica de Cookies i prem "Accepto" si estàs d'acord - >> Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close