Avisos importants

Arriba la Festa (Fes-te) Pagesa, un cap de setmana per gaudir del producte local, la pagesia i els grups de consum

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental juntament amb Barri Futur, comunalitat de Terrassa, l’Egarenca i el Rodal han organitzat dos dies on el menjar i l’alimentació prenen protagonisme: quina és la nostra relació amb aquest producte bàsic per la vida.
El dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre a la plaça Vapor Ventalló de Terrassa s’organitza la primera edició de la Festa (Fes-te) Pagès/a. Un cap de setmana on prendre consciència del protagonisme del menjar i la pagesia com a elements bàsics d’estructuració territorial i com a proveïdores de salut tant a persones com al territori i l’ecosistema.
Aquest projecte neix del compromís de persones consumidores organitzades, en aquest cas, a
través de l’Egarenca (Terrassa) i la cooperativa El Rodal (Sabadell) juntament amb l’Ateneu
Cooperatiu del Vallès Occidental i Barri Futur i com a dispositius impulsors d’Economia Social i Solidària al territori.
El compromís de tots aquestes projectes, des d’una perspectiva agroecològica enfocada a la
sobirania alimentària, versa sobre els espais agraris i el territori que treballen i suporten la pagesia del Vallès; el rol de les consumidores en el sistema alimentari; i els reptes actuals i de futur per garantir una cadena de producció i consum sostenible a través d’estratègies alimentàries campciutat.
L’apropament de la producció i el consum com a protagonistes dels sistemes alimentaris obre la possibilitat a construir xarxes de suport i noves formes d’organització encaminades al benefici col·lectiu i la sostenibilitat.
Així a través de la Festa que gira al voltant del menjar i el beure, de l’intercanvi d’històries de vida entre la pagesia i les persones que habitem la ciutat, les entitats conviden a participar a la
ciutadania en aquesta Fes-te Pagès/a i generar un espai de trobada per entendre la importància de la relació recíproca entre els grups de consum i les botigues agroecològiques, la ciutat, la pagesia, el medi ambient, la salut i la terra.
Programa:
-DISSABTE 8 a les 17.00
Mostra de Productes locals
Primera activitat, un tastet de productes locals, ecològics i artesanals per obrir boca!
Podreu tastar productes de productores locals i platets elaborats per el restaurant El Camagroc Blau amb productes de la pagesia de l’Egarenca i la presència de El Turó de les 9 Cabres (formatges), Can Morral del Molí (vins, caves i oli) i La Microcerveseria (cervesa artesana).
A peu de carrer podreu tastar els productes, conèixer qui les produeix i on podeu trobar-los, ja
sigui a una botiga agroecològica referent com l’Egarenca o a altres comerços de Terrassa.
Comptarem amb l’amenització infantil per part de companyia Filigranes durant tota
la tarda.
-DIUMENGE 9 de 11:00 a 15.00
Convoquem a la pagesia, les entitats territorials i les persones interessades en el desenvolupament
de l’agricultura local de proximitat i compromesa a assistir aquesta jornada d’experiències.
Proposem un espai de trobada entre consumidores, productores i entitats que serveixi per a
difondre i conscienciar sobre la importància i el potencial dels espais agraris periurbans i els
sistemes agraris de proximitat en el marc del desenvolupament econòmic local, l’ordenació
territorial harmònica, i la sobirania alimentària.
11h:00-Ajuda mútua i autoorganització: del camp a la ciutat
Presentació de projectes referents de la pagesia i altres col·lectius:
• Alterbanc. Nous models d’ajuda alimentària basats en l’ESS i la Sobirania Alimentaria, a
càrrec de la cooperativa Keras Buti
• Menjadors escolars. La importància dels menjadors escolars per a la pagesia, a càrrec de la
cooperativa Tres Terres
• Terra Pagesa . Comercialització i logística per a la pagesia local, a càrrec de Unió de Pagesos
12:00- Polítiques territorials locals per al desenvolupament agrari
Taula Territorial per tractar les eines i estratègies dels espais agraris periurbans i els sistemes
agraris de proximitat
Programa:
• 12:00h – Presentació de la campanya Pla Territorial Agrari Específic del Vallès, a càrrec de
Maties Serracant.
• 12.15 – Eines a disposició dels ens locals per avançar cap a sistemes alimentaris de
proximitat, a càrrec de Sònia Callau, cap de la Oficina Territorial Agrària, O.T. Prevenció
Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona
• 12:30- Debat
Activitats familiars durant tot el matí dinamitzades per MEL Educació Ambiental
13:30- Dinar popular per la Xarxa de Suport Mutu
Dinar popular amb productes de la pagesia per conèixer-nos i fer xarxa!
Serà l’oportunitat de seure’ns a taula i conversar sobre tot plegat, de conèixer a la pagesia que ens proveeix, de crear noves relacions i xarxes que impulsin una sobirania sobre la nostra alimentació, com es produeix i com viu qui treballa la terra.
Per no fer més menjar del que cal i donar el valor que té, hem de saber quantes ens
quedarem.

El preu del dinar és de 7€
Reserva prèvia fins el 5/10 a barrifutur.org

Si continues navegant per aquest lloc web, estaràs consentint l'us de cookies. Siusplau revisa la nostra politica de Cookies i prem "Accepto" si estàs d'acord - >> Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close