Avisos importants

RUTA DE LES FORMATGERIES DE L’ALT URGELL

unnamed (1)

Formatges de l’Abadessa és una nova formatgeria que s’està obrint al número 45 del Carrer dels Canonges de la mateixa Seu d’Urgell, fet que contribueix en diversificar la producció formatgera a la capital del formatge i enriqueix el ventall de formatgeries artesanes de l’Alt Urgell.

Es tracta d’una petita empresa des d’on la formatgera Judit Carreira, havent près experiència en diverses de les millors formatgeries del Pirineu català, decideix elaborar els seus propis formatges. Són elaborats amb llet de vaca i cabra produïda a l’Alt Urgell i maduren al seu celler, al Carrer dels Canonges.

El primer formatge que va sortir de Formatges de l’Abadessa, Fragua, és un formatge de llet crua de vaca de coagulació enzimàtica i pasta semidura de crosta rentada, que té la pecularietat que es renta la pell amb cervesa durant la maduració. És una creació en col·laboració amb Cervesa Artesana Minera. L’edició passada del concurs de la Fira de Sant Ermengol va guanyar una medalla de bronze. També existeix la versió amb llet crua de cabra, Cabressa. I la nova creació, és el Cabraflor, un formatge tipus “Torta” de llet pasteuritzada de cabra i amb pell florida blanca.

Judit Carreira realitza tot tipus de formacions i tastos relacionats amb l’elaboració del formatge. A part de formacions per a professionals, també tenen molt èxit els tallers per a particulars que volen apendre a fer formatge a casa i també els tallers infantils.
Afegir-hi que estem contents de poder oferir una edició de la Ruta de les Formatgeries per al 2017 amb noves formatgeries i noves propostes. Vam començar el cicle el passat 12 de març anant a visitar l’explotació agrària de Cal Perantoni de Lles de Cerdanya.

Diumenge vinent encetem la visites guiades a les formatgeries. L’entrada a la ruta, de 2€ per persona, inclou la visita guiada a l’Espai Ermengol, la degustació dels formatges i mantega Cadí i la visita guiada a una formatgeria o explotació agrària, en aquest cas els Formatges de l’Abadessa, madurats al mateix nucli antic de la Seu i que, just estant començant a trobar-se en alguns establiments alimentaris de la ciutat.

Ens trobarem a l’hora de sempre, 10 del matí, primer a l’Espai Ermengol i ens desplaçarem després al lloc de visita al territori. Aquest cop sense necessitat d’agafar els cotxes, doncs FORMATGES DE L’ABADESSA és, com hem dit, al número 45 del Carrer dels Canonges de la Seu d’Urgell.

Es prega que feu reserva prèvia trucant al 973 351511 o a reserves@turismeseu.com  Teniu temps fins el dia abans, el dissabte 8 d’abril a les 14 hores.

Si continues navegant per aquest lloc web, estaràs consentint l'us de cookies. Siusplau revisa la nostra politica de Cookies i prem "Accepto" si estàs d'acord - >> Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close